07/07/2015

Premieră Națională: Vernisajul Primei Galerii de Artă Digitală, Patronată de Tehnologia Samsung SUHD

O afinitate profundă pentru frumos și tehnologie a ajuns să coaguleze persoanele care au gravitat în jurul proiectului Galeriei de Artă Digitala SUHD (artişti, curatori, experţi în tehnologie pentru a enumera numai câţiva) cărora s-au alăturat şi jurnaliști sau bloggeri,  într-un eveniment fără precedent în România.

Sub patronajul tehnologic al Samsung România şi cu sprijinul specializat în artă al Artmark, 4 ambasadori Samsung SUHD au pornit pe calea identificării de artişti digitali români care, lucrând şi experimentând în avangarda tehnicilor plastic-digitale au avut oportunitatea de a beneficia de expunerea lucrărilor pe un suport de tehnologie de vârf, noua gama de televizoare Samsung SUHD.

Entuziasm şi lucrări supuse votului publicului şi al curatorilor Artmark! După lungi deliberări, au fost desemnaţi patru câştigători, patru artişti ale căror opere tech-friendly urmau să fie expuse în cadrul primei galerii digitale din România, folosind drept suport noul standard în tehnologie, dezvoltat de către Samsung.

Numele acestora sunt Elena Greta Apostol, Răzvan Dumitru, Vlad Anghel şi, propunerea Fashion Avec Passion, Serebe.

Talentul lor si tehnologia Samsung SUHD au inițiat o premieră națională: vernisajul primei galerii de artă digitală din România. O expoziţie care a dezvaluit că ne aflam în preajma a ce este mai nou şi mai performant în arta românească şi, deopotrivă, a ce este văzut ca un nou reper high tech la nivel mondial.

Un cadru în care Serebe, Elena Greta Apostol, Răzvan Dumitru, Vlad Anghel, împreună cu televizoarele Samsung SUHD au devenit mult mai mult decât suma părţilor – o juxtapunere de idee şi tehnologie cu adevărat unică. Un eveniment inedit şi o întâlnire cu haute design-ul care are puterea de a inspira cu perfecţionismul şi creativitatea sa încă multă vreme de acum înainte (cel puţin până la conceperea de către Samsung a unui nou ‘’work-of-art-worthy-display’’).

Galeria de Arta SUHD Samsung Romania Janina Nectara Fashion Avec Passion

Serebe

Galeria de Arta SUHD Samsung Romania Janina Nectara Fashion Avec Passion Serebe

Răzvan Dumitru

Razvan Dumitru Galeria de Arta SUHD Samsung Romania

Vlad Anghel

Vlad Anghel Galeria de Arta SUHD Samsung Romania

Dacă v-a plăcut articolul, va invitam şi pe Twitter şi Instagram.

Fotografii: Samsung Romania