05/10/2016

Tehnologie pentru arta – Samsung sustine tinerii muzicieni romani

Dacă Festivalul George Enescu constituie un real reper internaţional al culturii româneşti, Samsung România a fost, cu ocazia ediţiei 2016 a evenimentului, un adevărat patron al artelor.
Cinci tineri muzicieni români, avand abilitati artistice remarcabile, participanţi la Concursul Internaţional Enescu, vor fi sprijiniţi la început de drum în cariera, prin oferirea de către Samsung a unei sume totale de 50 000 EUR. ,,Muzica lui Enescu este o valoare, o moștenire culturală care ne leagă, ca români, oriunde ne-am afla. Tocmai de aceea ne-am asumat această responsabilitate. Responsabilitatea de a crea viitorul și de a descoperi noile surse de mândrie națională.’’ explică Sabina Stirb, Corporate Citizenship & Public Affairs Manager Samsung Romania.

Pe de altă parte, Samsung ne oferă oportunitatea de a deveni noi înşine susţinători ai tinerelor valori artistice româneşti. Fiecare Samsung Galaxy S7 sau Galaxy S7 Edge cumpărat până pe 30 noiembrie 2016 eliberează o donaţie de 2 EUR către tinerii muzicieni. În plus, putem dona această sumă direct via SMS la numărul 8841 sau urmând paşii de pe samsung.com/ro/compunemviitorul/.

Valorificând valenţele intersectării dintre tehnologie şi artă, Samsung a surprins momente din timpul Festivalului cu ajutorul echipamentului pentru realitate virtuală Gear VR. Repetițiile și interpretarea Triplului Concert de Beethoven, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu la Ateneul Român, este unul dintre acestea. Protagoniştii materialului video sunt Anna Țifu, laureată a Concursului la secțiunea vioară, Valentin Răduțiu, laureat al secţiunii violoncel, și Mihai Ritivoiu, laureat la secțiunea pian.

Nu este pentru prima dată când Samsung se plasează în avangarda artei contemporane româneşti. În iunie 2016, implicându-se în muzeografie şi educaţia culturală a tinerilor, a dezvoltat, în parteneriat cu Muzeul Memorial George Enescu din Dorohoi, aplicaţia interactivă Acasă la Enescu.

În 2013, alături de Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, a creat prima expoziţie digitală de fluturi din România.

Iar în 2015 a conceput prima galerie de artă digitală contemporană din RomâniaGaleria de Artă SUHD.

Dacă v-a plăcut articolul, găsiți lumea incitantă Fashion avec Passion şi pe Twitter şi Instagram.

Fotografie: Samsung