20/11/2013

Shopping-ul ca o calatorie. Destinatiile de vis ale capitalelor modei

Vittorio Emanuele Milan best shopping

Ţineţi-vă strâns şi pregătiţi-vă biletele de avion! Căci pornim într-o călătorie în ritm alert de colinde şi cumpărături de Crăciun în jurul capitalelor modei! Nu o să omitem niciuna dintre celebrele Mecca, cu apariţii clasice în filme (clasice) precum Breakfast at Tiffany’s sau Sex and the City, dar o să le trecem, oricât de glorioase ştim deja că sunt, în planul doi. Căci asupra a ce ne vom concentra sunt experienţe de shopping de sărbători pe cât de productive, pe atât de încântătoare ca destinaţii în sine! Aşadar, să deschidem ghidul visurilor de iarnă care sunt tot atât de mult bucurii pentru cumpărătoare, precum vor fi şi pentru cei care ne vor primi cadourile!

Milano

Ştim deja, Galeriile Vittorio Emanuele reprezintă tot ce am visat vreodată – Prada, Dolce & Gabbana şi maiestuoasă arhitectură Belle Epoque! Dar am fost deja acolo de atâtea ori de câte ne-am şi pierdut şi repierdut şi în Quadrilatero d’Oro! Gucci, Roberto Cavalli, Versace, Valentino sunt deja repere de neînlocuit!

Aşa că de data aceasta trebuie să încercăm experienţa chintesenţial milaneză a high fashion concept store-ului! De fapt, termenul a fost chiar inventat pentru 10 Corso Como, iar 10 Corso Como a fost creat de editorul şef al Vogue Italia, Franca Sozzani! Deja suficient spus pentru a-l califica drept o destinaţie-cult, dar ceea ce îl face un loc ideal pentru doritorul de supra-experienţă in shop este universul pe care îl pune la picioarele vizitatorului, şi anume o selecţie a celei mai redutabile experte în modă de Azzedine Alaia, slow shopping, muzică, Alexander McQueen, design-uri ale arhitectului numarul 1 in lume Zaha Hadid for United Nude, fotografie, lifestyle şi zeci de evenimente în fiecare an, şi lista continuă şi continuă…

10 Corso Como Milan best shopping

Londra

Imperiul Britanic al modei îşi are metropola, desigur, la Londra. Iar imperiul atotcuprinzător pentru tot ceea ce există în modă, beauty, bijuterii şi, în general, minuni ale lumii este, evident, Harrods! Dar ce chiar şi cosmopolitului Harrods îi lipsesc sunt recomandările din partea lui Oscar Wilde!!! ,,Liberty este varianta aleasă de cumpărătorul cu simţ artistic.’’ şi Manolo Blahnik! ,,Ştiu despre Liberty de când eram copil. (…) Magazinul este atât de frumos şi are o istorie atât de bogată. ’’ Aşa că acum ştim unde trebuie să venim pentru farmec vechi – Oscar Wilde-vechi – şi autentic londonez şi pentru Victoria Beckham, Maison Martin Margiela, Stella McCartney, Etro, Armani…

Liberty London best shopping

New York

Ştim că New York are Saks şi Barneys, are Bloomingdale’s şi Bergdorf, Tiffany & Co. şi Harry Winston… dar le cunoaştem deja la fel de bine ca înşişi new-york-ezii! Fac de zeci de ani parte din cultura lumii, precum şi din cultura fashion-ului american de la Oscar de la Renta la Alexander Wang şi a celui mondial de la Monique Lhuillier şi până la Jimmy Choo!

Dar, dacă ochii îi fug după Marc Jacobs şi Carolina Herrera, inima New York-ului este vintage! Şi aici gândiţi-vă la Chanel vintage şi Dior vintage, la tipul de vintage de colecţie de artă, Michelle Obama la dineu de stat, Sarah Jessica Parker şi coperte internaţionale Vogue! Locul se numeşte – uşor de reţinut şi încă mai uşor de adorat – New York Vintage şi, da!, arată ca şi când ar face parte din decorul Marelui Gatsby!

New York Vintage best shopping

Paris

Paris, dulce Paris! Ne oferi spectaculosul Champs-Elysées, ne ademeneşti cu Galeries Lafayette, cu Printemps şi La Samaritaine! Ai dat lumii haute couture şi Christian Dior, pe Yves Saint Laurent, Louis Vuitton şi Hermès! Nu ţi-am putea fi mai recunoscători şi de aceea alegem drept destinaţie pentru cumpărăturile noastre pariziene de Crăciun un loc debordând istorie, putere, eleganţă şi lux! În Place Vendôme, un soi de centru al universului, avem tot ceea ce căutăm. Paris Oraşul Luminilor, monumente napoleoniene, The Ritz, Cartier, Guerlain, Chanel, Chaumet, Boucheron, Van Cleef & Arpels…

Place Vendôme Paris best shopping

Şi acum că hărţile celor patru mari oraşe ale modei au fost clar marcate pentru cea o lună şi patru zile rămase, mai avem nevoie numai de o haină elegantă şi festivă care să ne ţină de cald în escapadele noastre internaţionale de shopping cu farmec local! Ah, şi dacă, cumva, nu reuşiţi să plecaţi suntem asigurate! Doar există Luisa Via Roma!

Alexander McQueen red coat Luisa Via Roma

palton Alexander McQueen, 1 595 EUR la Luisa Via Roma

 

Dacă v-a plăcut articolul, găsiți lumea incitantă Fashion avec Passion şi pe Twitter şi Instagram.

 

Fotografii: 10 Corso Como, Liberty London, New York Vintage, Luisa Via Roma, wikipedia.com