12/06/2015

Propunerile artistilor FAP pentru Galeria de Arta Digitala sustinuta de Samsung SUHD

Arta, orice formă de expresie ar avea, este, de fapt, un mijloc de materializare a emoţiei, a sensibilităţii. Iar artiştii nu doar că sunt deosebit de bine conectaţi la propriile trăiri şi ca fac exerciţii voite sau spontane de imaginaţie, dar sunt şi stăpânii unei varietăţi de instrumente de exprimare a acestora. Au abilitatea de a valorifica idei, concepte – imaterialul – în sculpturi sau instalaţii multimedia, în schiţe în cărbune sau picturi în ulei palpabile…

Artiştii digitali (ai zilelor noastre) în loc să modeleze fantezie de o manieră mecanică, manuală, deosebit de bine ancorată în concret, lucrează undeva mai aproape de graniţele conceptualului – în lumea de 0 şi de 1 a digitalului.

Iar pentru a aduce arta digitală in atentia publicului, dar şi pentru a o coborî din imaginat în creat, aceştia se bazează pe suportul tehnologiilor high fidelity. Samsung SUHD este un astfel de device inteligent, cu o puternică dimensiune emotivă. Capacitatea sa de a reda umbre, forme, culori şi de a induce sentimente şi stări este un privilegiu pentru artă.

Acesta este, de fapt, motivul pentru care faptul că Galeria de Artă SUHD este cu încă un pas mai aproape de concretizare este atât de entuziasmant!

După cum povesteam în postările precedente dedicate primei galerii de artă digitală românească – sustinuta de către Samsung -, 12 artişti romani contemporani vor avea sansa de a-si expune creatiile pe televizoare de ultimă generaţie Samsung SUHD.

Pe langa cele trei propuneri ale mele, Cristina Bazavan, Sanziana Pop si Maurice Munteanu vor veni cu propriile recomandari de artisti digitali.

Dintre cei 12, 4 artişti câştigători vor fi selectaţi în final pentru a avea vernisajul propriilor creatii technology-friendly în cadrul Galeriei de Artă SUHD găzduite de către Artmark.

Acest articol aduce noutati in aceasta privinta. Sunt incantata sa va anunt ca Anca Stirbacu, Tudor Codreanu şi Serebe sunt artistii finali, care au intrat in echipa Fashion Avec Passion.

Trebuie să menţionez că sunt impresionata de viziunile artistice ale celor 3 şi vreau să ma asigur că ne bucurăm impreuna (artistii si eu aditional) de adeziunea si sutinerea voastră pentru propunerile lor de artă digitală.

Ii puteti vota pe site-ul oficial al campaniei, iar lucrarile pot sa fie vazute la sectiunea Galerie. Voturile voastre acordate pe http://galeriasuhd.ro contează în proporţie de 50% pentru decizia finală! Celelalte procente aparţin votului curatorilor galeriei Artmark. Împreună, însă, vom face ca artiştii susţinuţi de Fashion Avec Passion să iasă printre fruntaşi.

Asta datorită pasiunii pentru frumos pe care o împărtăşim cu fiecare dintre ei – Anca Stirbacu, Tudor Codreanu şi Serebe – şi, desigur, portofoliilor – şi propunerilor pentru Galerie – care îi recomandă!

Anca Stirbacu este ceea ce putem numi un artist complet. A creat o platforma digitala – Ro Select – ce reuneste designeri romani cu vizune inedita, a creat o linie vestimentara – Warp Hood, insa creeaza concomitent si muzica ce serveste si ca suport audio pentru proiectele sale interactive fie ca vorbim despre instalatii sau arta vizuala.

Colaborarile sale multiple i-au creat o identitate bine conturata atat in tara cat si peste granite.

Specializata in fotografie si  video, absolventa Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti si-a aprofundat studiile si la Kunst Universitat Linz.

Lucrare 1 - Anca Stirbacu

Lucrare 3 - Anca Stirbacu

Viziunea artistica a lui Tudor Codreanu include o plaja larga de modalitati de exprimare. Pleaca de la ilustratie si animatie, cuprinzand totodata si zona de webdesign sau window display.

Abilitatile sale evidente in privinta folosirii tehnologiei pentru a crea ilustratii si animatii, i-au creionat un puternic profil artistic cu caracter ludic.

Insa, cel mai bine, o sa las pasiunea care l-a adus in sfera artelor plastice sa vorbeasca de la sine.

codreanu_01

codreanu_02

Arta urbană a lui Serebe face ca aceasta să fie una dintre cele mai bine şi larg cunoscute artiste contemporane din Bucureşti. Picturile sale murale zâmbesc cu fantezie şi culoare folosită fără reţinere, numai cu multă judiciozitate stilistică, în spaţii precum clubul Control sau barurile Basm şi Epic.

A absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, secţia Grafică, şi susţine că suferă de ADHD cromatic. Colaborările sale cu Grolsch sau Reebok ne lasă, în schimb, să înţelegem, că fantezia compulsivă este, într-adevăr, la fel de atrăgătoare cum ni se părea şi nouă.

Lucrare 2 Aglomeratie - Serebe

Lucrare 1 Acvariu - Serebe

Aceştia sunt, aşadar, artiştii aduşi în atenţia primei galerii de artă digitală din România şi acestea sunt propunerile lor de expresie artistică high tech.
Împreună cu voturile voastre, mai avem numai un pas până la vernisaj! Nu uitaţi! Puteţi vota pentru Anca Stirbacu, Tudor Codreanu şi Serebe în aplicaţia dedicată de pe http://galeriasuhd.rosite-ul oficial al campaniei, iar lucrarile pot sa fie vazute la sectiunea Galerie.

Dacă v-a plăcut articolul, găsiți lumea incitantă Fashion avec Passion şi pe Twitter şi Instagram.