05/11/2012

Plicuri pretioase de seara, in noua colectie Cartier

Cartier este renumit pentru bijuteriile si obiectele din piele create, pe care le ridica la nivel de arta. Noua sa colectie de posete de seara propusa pentru 2013 vine sa confirme acest lucru, cu o serie de modele pretioase care pun accentul pe detalii care innobileaza, fara sa incarce.

Colectia este dedicata plicurilor, genti elegante care nici nu mai au nevoie de prezentare. Toate modelele sunt lucrate din piele cu efect de macrame sau dantela si sunt brodate cu fir fin de argint. Unele sunt lacuite, altele sunt lucrate cu tehnica guilloche, pentru un efect irizat de marmura. Aceasta tehnica de ornamentare este specifica bijuteriilor si presupune gravarea extrem de precisa, apoi acoperirea cu email transparent. Cele mai spectaculoase si renumite piese realizate prin acest procedeu sunt „Ouale Fabergé”, bijuterii din metale si pietre prețioase create de Carl Fabergé in secolul al XIX-lea.

Pretioasele posete de seara Cartier au o inchizatoare facuta din argint, care imita modelul pielii de pantera, motiv-cheie al obiectelor casei. Unele sunt lacuite, altele sunt brodate cu diamante si pietre pretioase precum onixul sau carnelianul.

Noua colectie poate fi gasita in magazinele Cartier.


Sursa foto: cartier.com