14/03/2013

Janina Nectara, in Forbes 30 sub 30

Ediţia România a celebrei şi mondial influentei reviste Forbes a publicat încă o ediţie a listei 30 sub 30. Sunt tineri şi nerăbdători să reinventeze lumea, spune Forbes, iar Janina Nectara, cu onoare inclusă printre tinerele talente ambiţioase şi în ascensiune din România reinventează blogging-ul de modă – Fashion avec Passion – şi visează şi lucrează deja la pasul următor.

Forbes 30 sub 30 Janina Nectara

În perioada Săptămânilor Modei de la Paris, Milano, Londra sau New York, Janina se află în permanenţă în mişcare, acoperind cât mai multe show-uri ale marilor branduri.

Janina Nectara Forbes Magazine

Janina Nectara Forbes Magazine

 

Despre vanităţi şi rivalităţi în modă ar putea scrie pagini întregi Janina Nectara (27 de ani) şi, de mai bine de trei ani, o şi face. Pentru publicaţia Fashion Wire Daily, condusă de Godfrey Deeny (editor-at-large la ziarul Le Figaro şi fost şef al biroului din Paris al Women’s Wear Daily), dar şi pentru propriul site, fashionavecpassion.com.

În martie 2012, ,,Fashion avec Passion’’ a fost ales ’’Blog of the Week’’ de către veritabila ,,instituţie’’ britanică a luxului, magazinul londonez Harrods, marcând astfel prima reuşită notabilă a româncei în lumea bloggingului internaţional. ,,Ştiind ce standarde înalte au cei de la Harrods şi cât de drastic se face selecţia numelor cu care se asociază, e o mare onoare’’, recunoaşte Janina, economist convertit la modă în urma unui curs de profil la Paris, dar care nu şi-a trădat până la capăt profesia iniţială: ,,Fashion avec Passion’’ acoperă şi partea de business a industriei de modă, oferind adesea detalii financiare accesibile doar oamenilor din interior.

Aşa a şi început, de altfel, aventura ei online: doi prieteni bloggeri, Bryanboy şi Ingrid Chua Go, au împins-o de la spate să-şi facă propriul loc pe web, după ce toate detaliile de culise pe care le afla prin prisma jobului de la Fashion Wire Daily îi câştigaseră porecla de ,,Oracolul de la Fashion Week’’. Sau, aş adăuga eu, diva de la Fashion Week. La întâlnirea noastră, într-o cafenea şic din Bucureşti, Janina a venit îmbrăcată într-un costum alb, impecabil, cu balerini în picioare, deşi afară erau puţine grade Celsius. O dovadă clară că în viaţa de zi cu zi este tot atât de ,,glamour’’ precum în fotografiile în care a apărut pe site-urile Vogue UK, Vogue Brazilia, Vogue Rusia, Vogue Japonia sau pe site-ul celebrului blogger de street-style Scott Schuman (’’The Sartorialist’’).

Forbes România, 4 martie 2013

 Janina Nectara in Forbes Magazine

Urmăriţi lumea incitantă Fashion avec Passion şi pe Twitter şi Instagram.

 

Sursă foto: Forbes România