27/12/2014

Janina Nectara despre cadourile de Craciun propuse de designeri

Anul acesta, sacul lui Moş Crăciun a fost umplut până la refuz cu mii de cadouri de Crăciun rafinate concepute special pentru iubitorii de modă!

Iată selecţia mea de cadouri fashionable ale celor mai mari designeri, prezentată la Observator Special de la Antena 1: Dior, Gucci, Armani, Missoni, Roberto Cavalli, Stella McCartney, Versace!

Cine spunea că marii designeri ai lumii nu se pregătesc pentru Crăciun? Doar că nu o fac precum noi, restul muritorilor. Pentru un designer, pregătirea începe cu luni de zile înainte. În cazul lor, sărbătorile de iarnă înseamnă să iasă pe piaţă cu tot felul de cadouri. Atât pentru doamne, cât şi pentru domni. Şi nu vă gândiţi că se rezumă doar la haine şi accesorii de lux. De Crăciun, marii designeri ai lumii se gândesc la toate. De la vestimentaţie şi până la cozonaci, pahare sau pături.

 

Crăciunul este sărbătoarea preferată a marilor designeri. Altfel nu pregăteau atâtea daruri special concepute. Anul acesta, Gucci a pregătit mai multe cadouri decât ar putea să încapă în sacul lui Moş Crăciun.

 

Janina Nectara: Casa de modă florentină a pregătit în jur de 118 cadouri numai pentru ea. Dacă numărăm şi cadourile pentru el şi dacă înmulţim cu peste 10 variante coloristice, iată rezultatul. Desigur, Gucci preferă eleganţa de Crăciun, aşa că cel mai potrivit cadou ar fi un rucsac cu mâner de bambus, un rucsac mult mai dezirabil decât însuşi sacul lui Moş Crăciun.

 

Stella McCartney a imprimat chipurile Moşului şi ale oamenilor de zăpadă pe hainele pentru copii, iar Armani s-a gândit la o surpriză delicioasă atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari.

 

JN: Armani pregăteşte un panettone absolut delicios. Este o prăjitură tradiţională italienească realizată după o reţetă din secolul al XV-lea, una împrumutată de la casa familie Sforza. Familia Sforza este cunoscută a fi protectoarea artiştilor vremii respective şi este celebră mai ales pentru comandarea tabolului Cina cea de Taină a lui da Vinci.

 

Diane von Fürstenberg le propune doamnelor ca în ziua Crăciunului să arate ca nişte adevărate dive.

 

JN: Diane von Fürstenberg merge după principul că ar trebui să străluceşti de Crăciun, aşa că propune paiete aurii, blănuri luxuriante şi o multitudine de accesorii pecetluite sub vâsc sau nu de o pereche de buze care reprezintă imaginea emblematică a designer-ului român, de altfel.

 

Versace şi Cavalli nu s-au gândit la haine pentru sărbătoarea principală a iernii, ci la cum va arăta masa de Crăciun.

 

JN: Cireaşa de pe tort în cadrul cinei festive de Crăciun o oferă Versace. Acesta propune o colecţie de platouri realizate cu motive baroce, platouri destinate aranjării cu stil a prăjiturilor pentru masa tradiţională de Crăciun. Bineînţeles, eleganţa acestei mese nu putea fi încununată decât de setul de pahare oferit de către Roberto Cavalli.

 

Există un designer care ştie că şi noaptea de 24 decembrie este importantă, pentru că este momentul în care îl aşteptăm pe Moş Crăciun.

 

JN: Dacă o noapte friguroasă în faţa şemineului ar aduce zâmbete pe buzele oricui, Missoni vine şi adaugă un dram de romantism acestui cadru, propunând lumânări parfumate şi pături multicolore.

 

În plus, ofertele marilor case de modă pentru Crăciun sunt dublate de cele mai stilate ambalaje şi fundiţe multicolore.

 

Dacă v-a plăcut articolul, găsiți lumea incitantă Fashion avec Passion şi pe Twitter şi Instagram.

 

Fotografie: Gucci