29/04/2013

Janina Nectara, ambasadorul Gucci in Romania al proiectului umanitar Chime for Change

Iţi amintesti când a fost ultima dată când ai ajutat pe cineva? Un ajutor sincer, din inima, venit benevol, din propria-ţi iniţiativă, fără a fi cerut de către persoana despre care ştii că se află în dificultate…

Daca îţi aminteşti, te felicit. Inseamnă că este o probabilitate foarte mare de a se fi întamplat recent. Daca nu îţi aminteşti, Frida Giannini, directorul de creaţie al Casei Gucci ne spune că anul 2013 trebuie să fie anul schimbării!

Pe cât de uzuale sunt privarea de educaţie, accesul deficitar la sănătate sau nedreptăţile de orice fel pentru procente impresionante dintre femeile mai puţin norocoase decât noi, pe atât de lipsită de precedent este o iniţiativă de amploarea şi determinarea proiectului mondial Chime for Change.

Avându-le drept fondatoare pe Frida Giannini, Beyoncé şi pe Salma Hayek, Gucci patronează un mega proiect umanitar ce se desfăşoară la nivel global.

Sub denumirea Chime For Change, iniţiativa caritabilă vine să tragă un semnal de alarmă asupra problemelor universale cu privire la educaţie, sănătate şi justiţie, probleme cu care se confruntă femei din întreaga lume.

Fiindcă provocările pe care le-au întâmpinat încă din ziua în care s-au născut – deseori, fără exagerare, situaţii între viaţă şi moarte – şi pe care continuă să le înfrunte în fiecare zi a existenţei lor nu sunt o raritate şi nici un flagel recent. Astăzi, însă, avem posibilitatea de a afla despre modul în care unele femei le transformă în poveşti remarcabile, ale celor mai încercate şi mai temerare dintre noi. Se pun astfel în mişcare puterea inspiraţională a exemplului, răspândirea ideilor unor soluţii simple şi eficiente, cum numai cei vizaţi direct de problemă pot naşte, şi, deosebit de important, posibilitatea fiecăruia dintre noi de a ajuta la întărirea voinţei – nu sunt singure – şi a şanselor de reuşită – leu cu leu – a celor care deja se ajută singure.

Chime for Change îşi propune să atragă oameni de pe întreaga planetă care pot alege dintr-o multitudine de cazuri, un proiect umanitar pe care să-l sprijine. Este vorba despre femei excepţionale, care în condiţii vitrege, au realizări exceptionale, ajutând la rândul lor grupuri semnificative de femei şi copii din toată lumea.

Impreuna cu Beyoncé, Salma Hayek şi Frida Giannini, s-au alăturat proiectului cele mai în vogă celebrităţi ale momentului, care speră să îşi influenţeze fanii către o cauză nobilă.

Blake Lively, Halle Berry, Zoe Saldana, Katy Perry, Freida Pinto, Evan Rachel Wood, Olivia Wilde, Jada Pinkett Smith şi John Legend (vocea masculină a campaniei). Aceştia au realizat clipuri în care îşi arată susţinerea pentru campanie.

Le puteţi vizualiza pe site-ul www.chimeforchange.org, împreună cu poveştile emoţionante ale femeilor deosebite pe care le puteţi ajuta donând chiar şi cea mai mică sumă.

Chime for Change

Câştigătoare a numeroase premii Grammy şi fruntaşă de patru ori consecutiv în topul Billboard, Beyoncé Knowles a fost numită de revista Forbes cap de lista a topului 1oo Cele Mai Puternice şi Influente Cântăreţe din Lume.

Actriţa de origine mexicană, Salma Hayek Pilnault, a fost decorată în 2011 cu rangul de Cavaler al Ordinul Naţional al Legiunii de Onoare Franceze. Totul graţie carierei remarcabile la Hollywood şi numeroaselor ei acţiuni filantropice cu privire la violenţa împotriva femeilor şi  discriminarea imigranţilor. Aceasta a fost desemnată de revista Time printre primele 25 Cele mai Influente Femei Hispanice din Lume.

Frida Giannini nu este la prima acţiune caritabilă. In 2011 Frida a fost premiata de UNICEF pentru întreaga sa contribuţie în a salva şi a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor din întreaga lume. Frida a strâns fonduri importante pentru copiii din Africa, din vânzarea genţilor realizate împreuna cu Rihanna, denumite sugestiv Tattoo Heart.

Giannini este unul dintre pilonii de baza ai modei mondiale. După ce a lucrat cu Casa Fendi din 1997, Frida a fost numită directorul artistic al Gucci în 2002, după plecarea lui Tom Ford. De atunci, Frida a resuscitat designul Gucci ducându-l pe culmi ascendente cu viteza turată a unui Fiat 500 Gucci, al cărui design chic l-a realizat în 2011.

Janina Nectara

In Romania, ambasadorul campaniei Chime For Change este Janina Nectara, nominalizată de Forbes România în topul Forbes 30 sub 30 – tineri inovatori şi anteprenori.

Janina, fashion editorul revistei Tabu şi fondatoarea blogului nostru simpatic, www.FashionAvecPassion.com, este deosebit de onorată de invitaţia Casei Gucci de a se alătura iniţiativei Chime for Change şi de a-şi aduce contribuţia în direcţia eforturilor extraordinare ale echipelor de fondatori, consultanţi şi ambasadori din jurul lumii. Fiindca împreuna cu starurile menţionate mai sus, lucreaza concret o elită de specialişti şi fondatori de ONG-uri printre care Julia Roberts,  Meryl Streep sau jurnalista Mariane Pearl.

Mariane Pearl este văduva ziaristului de investigaţie Daniel Pearl, care a fost răpit şi omorât în 2002 de teroriştii pakistanezi. In memoria sa, a fost realizat un film în care Angelina Jolie a avut rol principal, interpretand rolul ce o ilustrează pe Mariane. De la moartea soţului ei, aceasta a militat neîncetat pentru drepturile femeii, relatând poveştile femeilor remarcabile din toată lumea.

Prin atingerea globală a iniţiativei Chime for Change şi a platformei sale de comunicare complexe, oameni de pe întreaga planetă pot cunoaşte problemele contemporane ale femei din lumea întreagă – legate de educaţie, sănătate şi justiţie – alege un proiect şi, apoi, aduce o contribuţie cauzei specifice alese.

Chime for Change

Apogeul Chime for Change va fi atins pe 1 iunie 2013, în Londra, printr-un extraordinar concert subscris cauzei. Beyoncé, John Legend, Laura Pausini şi Timbaland sunt numai câţiva dintre artiştii care îşi vor aduce suportul şi pe scena concertului caritabil. Veniturile colectate din bilete vor fi direcţionate către proiecte Chime for Change conform alegerii exprimate de către fiecare persoană din public în parte.

Chiar daca nu mergi la concert sau nu poţi dona bani cazurilor Chime For Change, poţi susţine tinerele şi femeile care înfruntă provocări în fiecare zi făcându-le cunoscute remarcabilele poveşti de viaţă –  distribuind articolele noastre despre Chime For Change – pe Facebook, Twitter, YouTube, Instagram – şi încurajându-i pe cei din jur să urmeze paşii  Află → Găseşte un proiect → Contribuie de pe www.chimeforchange.org

 

Dacă v-a plăcut articolul, găsiți lumea incitantă Fashion avec Passion şi pe Twitter şi Instagram.

 

Sursă foto: Chime for Change