21/01/2015

Gucci T/I 2015/2016: O reinterpretare romantica

Alessandro Michele pentru Gucci era menit să fie un debut fulminant. Desigur, pentru că noul Director Creativ al Casei italiene, spun insider-ii, a compus o întreagă colecţie în numai cîteva zile. Precum şi, graţie pieselor aduse pe podiumul toamnă-iarnă 2015-2016. Colecţia masculină a sezonului viitor pare să marcheze o nouă fază stilistică a personalităţii tradiţionale a Gucci.

Gucci FW 2015/2016

Una cu un pronunţat spirit liber. Şi una care îşi îmbracă defilările în concepte. Show-ul milanez a făcut un punct central din tema demarcaţiilor relaxate dintre sexe şi îmbrăcămintea atribuibilă până acum în mod inflexibil fiecăruia dintre acestea. Pe catwalk au urcat, purtând ţinutele colecţiei masculine şi femei. Iar styling-ul propus pentru toamna 2015 este unul descris drept romantism urban.

Dacă Leonardo di Caprio în Omul cu masca de fier ar fi purtat Gucci, probabil că ar fi ales una dintre cămăşile din mătase prezentate. Cu nasturi şi revere purtate cu un şnur negru legat în fundă sau făcând trecerea înspre bluză cu jabou – în alb, roşu sau cu imprimeuri decorative sau chiar figurative, au fost un real fil rouge al colecţiei.

Este vorba despre un stil cu totul personal, unul cu desăvârşire nonconformist explică Alessandro Michele. Şi, de aceea, de la paltonul din blană şi până la pantalonii lejeri, în linii boxy, vorbeşte într-o manieră originală, tributară unei experienţe şi unei de stări de spirit specifice, despre modă şi despre piesele-cheie ale Casei florentine. Pantofii cu cataramă horsebit sunt acum papuci cu finisaje din blană de nurcă, iar iniţialele GG semnează curele care oferă structură unei colecţii fluide.

Gucci FW 2015/2016

 

Dacă v-a plăcut articolul, găsiți lumea incitantă Fashion avec Passion şi pe Twitter şi Instagram.

 

Fotografii: gq-magazine.co.uk, Gucci