28/05/2015

Samsung SUHD, cand tehnologia devine arta

Frumuseţea este subiectivă. Frumusețea este apreciată de ochii privitorului – ’’beauty is in the eye of the beholder’’ se spune uneori… Însă aceasta este numai o parte a adevărului. M-am convins de acest lucru in urma unui workshop de curatoriat de artă, organizat în vederea unei expoziţii cu totul inedite, unde atundeva decat la Artmark.

Întreaga iniţiativă este legată de lansarea noii game de televizoare Samgung SUHD. În cadrul workshopului, experţii Artmark si Samsung Electronics Romania au relevat criteriile care ţin de aprecierea valorii unei opere de artă, coroborate de un cadru perfect, care sa asigure cea mai buna experienţă de vizionare.

Tehnologia evolueaza constant, iar mediul artistic asemenea. Traim intr-o era digitala, motiv pentru care modalitatile de expunere a lucrarilor artistice vor avea la baza mai mult concepte ce se bazeaza pe biti si electrotehnica decat pe o panza clasica, spre exemplu. De aceea, piesele upgradate la tehnologia de ultima ora vor reprezenta viitorul popularizarii si expunerii operelor de arta, indiferent de starea fizica in care s-ar afla. Expozitia lui Jean Paul Gaultier si muzeul digital al lui Valentino Garavani au imbratisat deja noul trend.

In premiera in Romania, Samsung Electronics isi doreste sa implementeze o experienţa vizuala de impact, cu totul si cu totul superioara celei disponibile pana acum. O tehnologie care sa redea cele mai fine detalii. O tehnologie compatibila operelor de artă – care, astfel, vor fi expuse la adevarata lor valoare, gratie unui display premium, Ultra High Definition.

Impreuna cu alti trei digital influencers, sunt extrem de incantata sa propun 3 artişti digitali care vor avea prilejul, cu ajutorul voturilor voastre şi celor ale specialiştilor, să expună în prima galerie digitală din România! Mai mult decat atat, lucrarile acestora vor putea rula pe ecranele Samsung SUHD, ajungand direct in casele iubitorilor de arta si tehnologie. O oportunitate fantastica pentru mediul artistic digital!

Asta pentru că televizoarele SUHD sunt echipate cu o tehnologie avansată, concepută special pentru a facilita un contrast puternic, o luminozitate sporită, redarea vibrantă a culorilor – în puţine cuvinte (şi multă cercetare de vârf) spus: detalii şi emoţii intense. Intocmai ceea ce orice artist desavarsit ar dori sa reliefeze!

Tehnologia Nano Crystal Color – cu 20% mai multe culori și de 64 de ori mai multe nuanțe -, Peak Illuminator – de 2,5 ori mai multă luminozitate – sunt, pentru un non-expert, termeni cu totul abstracţi, însă împletirea de senzaţii pe care o operă de artă vizuală expusă prin intermediul unui TV Samsung SUHD o provoacă, cu siguranţă nu este!

Şi asta fără să mai vorbim despre elementele estetice ale echipamentului Samsung, care îl fac să îşi poată găsi în mod firesc locul într-o expoziţie de artă. Ecranul curbat, rama metalică, aspectul texturat al carcasei sunt adevarate detalii artistice, care îi subliniază, de fapt, calităţile tehnologice.

Va invit, asadar, sa identificam impreuna cei trei artişti contemporani pe care îi vom propune. Sugestiile dumneavoastra sunt mai mult decat binevenite. Va urma, apoi, procesul de vot la care veţi fi invitaţi, pentru ca, în cele din urmă, din totalul de 12 artişti propuşi să rămână cei 4 care vor expune, fiecare dintre ei, câte 3 opere, pe câte un ecran de înalta performanta, Samsung SUHD TV.

Imediat după vernisaj, inedita Galerie de Artă SUHD va intra în circuitul de vizitare in cadrul Artmark, pentru bucuria şi aprecierea cunoscătorilor de artă şi high tech deopotrivă. Să ne lăsăm, aşadar, captivaţi de lumea artei, precum şi de cea a tehnologiei ca act artistic!

Dacă v-a plăcut articolul, găsiți lumea incitantă Fashion avec Passion şi pe Twitter şi Instagram.