17/08/2013

Timisoara prezinta inovatia in moda

Luna cea mai importanta a modei, ce cuprinde intens-asteptata suita a Saptamanilor Modei la New York, Londra, Milano si Paris, se apropie cu pasi repezi, insa un preview remarcabil s-a intamplat chiar aici, in Romania.

Nu e tocmai un secret: la noi, moda vine cu precadere dinspre vest. Pulsul inovatiei in design se ia deseori in Timisoara, orasul in care devotamentul didactic al echipei de profesori formata din Andreea Palade-Flondor, Corina Mutu, Eugenia Reimschneider si Sandra Chira isi proiecteaza energia, creativitatea si pasiunea asupra absolventilor sectiei de Design Vestimentar a Facultatii de Arte si Design.

Rezultatul – propuneri stilistice inedite, solutii tehnice ingenioase si asocieri imprevizibile de materialitati, ce ridica colectiile tinerelor talente la rang de arta,  colectii concentrate intr-o impresionanta defilare de moda, realizata dupa rigorile Parisului.

Complexitatea si diversitatea liniilor vestimentare au surprins publicul prezent, studentii ilustrand cu succes varietatea abordarilor artistice ale universitatii.

 

re\\CALIBRATED, colectia Alinei Balint, prezinta o natura restructurata, in care rigiditatea arhitecturii urbane se contopeste cu dinamismul naturii, intr-un contrast cu efect halucinant.

tumblr_mpzqxc7pmW1r22ps2o4_1280

Inspirata de cultura africana a tribului Masai si a slamului Kimbera din Kenya, Consuela Negrau imagineaza Hadithi, o colectie ce surprinde contrastul dintre habitatul atroce al Africii si personalitatea calda a locuitorilor ei.

970886_10201482359802203_1642658121_n

Povestea vizuala a Oanei Cucu, prezinta diferentele dintre tipologiile umane. Sensibilul, Indragostitul, Excentricul, Conservatorul, Exploratorul, Copilarosul, Agresivul, Nehotaratul si Pesimistul isi transpun caracteristicile in piesele vestimentare ale colectei inSight.

Emina Stoianovici propune o calatorie electrizanta in interiorul sistemului nervos, dezvaluindu-i secretele si structura printr-un univers grafic de volumetrii si linii ce-i descriu circuitul complex, in colectia SensEssence.

Un secret ascuns in adancurile apei iese la iveala in colectia Allei SyrbuIstina Vodi (rus. – „adevarul ascuns de apa”). Croiala tinutelor, structura, cromatica si accesorizarea, tesaturile rigide si mate imbinate cu cele fluide si transparente – toate sunt expert armonizate  pentru a reda iluzia apei, in diversele sale forme si stari.

Alla Syrbu copy

Julianna Sauer cladeste echilibrul perfect dintre  efemeritatea trupului si perenitatea sufletului in colectia sa, Symmetrical – un manifest al armoniei universale.

Ti-a placut articolul? Descopera lumea incitanta Fashion avec Passion si pe Twitter si Instagram.