26/09/2016

Daizy Shely P/V 2017 – nonconformism romantic sau feminitate excentrica

Designer-ul de origine israeliană, Daizy Shely, trăieşte la Milano din 2009. Începând cu anul 2011, aceasta a început să creeze sub semnătura propriului brand, iar în 2014 a câştigat premiul concursului ‘’Who is on Next?’’ patronat de către Vogue Italia şi Altaroma.

Femininitate şi hotărâre sunt conceptele definitorii ale stilului său, iar colecţia primăvară-vară 2017 prezentată la Milan Fashion Week filtrează aceste idei prin lumina reflectată de oglinzi. Capacitatea acestora de a reprezenta, dar şi de a distorsiona imaginea fiecăreia dintre noi o fascinează pe Shely, care o găseşte similară universului excentric al lui Alice şi ale aventurilor sale în Ţara Minunilor.

Iar, la întâlnirea dintre realitate şi imaginat, dintre reflectat şi reflexie, găsim piesele colectiei Daizy Shely P/V 2017.
Romantice, întotdeauna ghidate după principiile armoniei, ale frumosului, creaţiile sale debordează, uneori, de inedit. În privinţa croielii, romanticul, volanele întâlnesc asimetricul în linia fustelor şi rochiilor până la genunchi. Mânecile lungi se contrapun unor decolteuri adânci. Stilul rock’n’roll al jachetelor până la nivelul şoldului purtate cu fustă mini se intersectează cu identitatea minimalistă a top-urilor bandeau sau cu exuberanta rochiilor de flamenco.

Paleta cromatică face ca galbenul, albastrul şi roşul aprins să spargă puritatea albului.

Iar imprimeurile caută un efect similar. La o extremă avem piesele în alb uni şi, la cealaltă, explozii vibrante de maci cu aspect de acuarelă.

Materialele nu fac, nici ele, excepţie de la regula contrastelor. Piesele pendulează între ţesături perforate şi fluiditatea satinului, între voal transparent şi mătase lamé.

Condimentând în plus styling-ul divers al colecţiei, Daizy Shely a ales drept accesorii botine din piele de reptilă, şosete până la genunchi de inspiraţie sportivă şi curele şi coliere choker cu pandantive-oglindă în formă de inimă.

Daizy Shely #MFW SS17

Dacă v-a plăcut articolul, găsiți lumea incitantă Fashion avec Passion şi pe Twitter şi Instagram.

Fotografii: Daizy Shely