15/08/2013

Chime For Change: Janina Nectara si Harper’s Bazaar sustin sunetul schimbarii

chime bazaar

Rasfoind cel mai recent numar din Harper’s Bazaar, ochii mi-au picat pe o figura cunoscuta, iar un zambet familiar mi-a amintit sa ma implic intr-o cauza nobila. Fa-o si tu! Chime for Change isi continua campania de sustinere a femeilor de pretutindeni, iar Janina Nectara se alatura procesului, sustinand un nou proiect powered by Jada Pinkett Smith – Rape for Profit – un documentar ce dezvaluie traficul sexual intr-un oras mare din Statele Unite.
La inițiativa unui trio excepțional format din Frida Giannini, Beyoncé şi Salma Hayek, Gucci patronează un megaproiect umanitar ce se desfăşoară la nivel global, Chime for Change, gîndit ca o platformă de conștientizare a problemelor cu care se confruntă milioane de femei, și de promovare a celor mai simple soluții de rezolvare a acestora prin puterea cumulată a oamenilor de pretutindeni. Educație, sănătate și justiție pentru fiecare femeie, din orice colț al lumii – aceasta este cauza asumată de Chime for Change.

În România, ambasadorul campaniei Chime for Change este Janina Nectara, fondatoarea blogului www.FashionAvecPassion. com (desemnat Blog of the Week de catre Harrods Londra si ales de tot mai multe case de moda pentru transmisiuni live ale prezentarilor). Invitată de casa Gucci să se alăture iniţiativei, ea își va aduce contribuţia la acțiunile echipelor de fondatori, consultanţi şi ambasadori din jurul umii.

Ca o încununare a entuziasmului pe care Chime for Change l-a creat deja, pe 1 iunie a avut loc la Londra un colosal concert caritabil. Sound of Change Live a avut-o pe Beyoncé drept director artistic și cap de afiș între vedetele serii: Jay Z, Jennifer Lopez, Mary J Blige, John Legend, Laura Pausini, Timbaland, Rita Ora, Florence + the Machine, toți pentru electrizante momente artistice, și Madonna, Prințul Harry, Aishwarya Rai, Freida Pinto, Frida Giannini, Iggy Azalea, Salma Hayek, Zoe Saldana și Ziggy Marley, aflați pe scenă pentru a prezenta femeile și poveștile care întruchipează schimbarea urmărită.

Janina Nectara (desemnata de Forbes printre „30 Under 30“ Tineri Inovatori si Antreprenori in România) susține prin Fashion Avec Passion cauza Chime for Change by Gucci, contribuind la revoluția online pentru sprijinirea femeilor. Un avînt mondial pe care îl completează prin îndemnul de a face donații pe cît de mici, pe atît de capabile să schimbe vieți. Conceptul se numește crowdfunding și presupune strîngerea de sume critice prin donații cu valori mici din partea a cît mai multor contributori. Canalele de promovare folosite de chimeforchange.orgFacebook, Twitter, Youtube – capătă noi fani în fiecare zi. Senzaționalul concert Sound of Change Live a provocat o avalanșă de videoclipuri generate de utilizatori, care duc mesajul Chime for Change mai departe.

În fiecare zi se contabilizează noi proiecte complet finanțate. Primul pas este să devenim conștienți de problemele cu care un număr impresionant de fete și femei se confruntă zi de zi. Apoi, să donăm, fie și o sumă mică, pentru un impact cu adevărat global. Detalii complete sînt disponibile pe Facebook/ChimeforChange.

Janina-Nectara-Harpers-BAZAAR-Gucci-Ambassador-Chime-for-Change-600x774

harpers-bazaar-iulie-august-2013

Ti-a placut articolul? Descopera lumea incitanta Fashion avec Passion si pe Twitter si Instagram.

Surse foto: Harper’s Bazaar, lirc.ro