27/09/2016

Au Jour Le Jour P/V 2017 – referinte eclectice, stil studentesc

Care este procentul de studenţi care îşi împrumută ţinutele de pe podiumurile Săptămânilor Modei? Dar care sunt şansele ca ideea de fashion fun să capete proporţiile unei petreceri organizate de către o sorority – o comunitate a studentelor din universităţile americane? Dacă răspunsurile la ambele întrebări sunt dificil de dat şi tind să implice estimări nu neapărat pozitive, atunci posibilitatea ca cele două scenarii puţin probabile să se intersecteze este încă cu mult mai mică.
Asta dacă nu luăm în calcul defilarea Au Jour Le Jour orchestrata de către Mirko Fontana şi Diego Marquez!

Brand-ul italian a gândit o colecţie primăvară-vară 2017 care îmbină codul vestimentar al tinerelor din ziua de astăzi cu volane victoriene şi print-uri tipice stilului country.

Mai precis, piesele uniformelor şcolilor cu prestigiu trasând în Statele Unite stilul preppy au suferit modificări: cămăşile s-au transformat în rochii terminate cu volane, sarafanele fac acum parte din look-uri complexe, purtate peste top-uri şi fuste, iar hanoracul majoretelor se metamorfozează într-o rochie mini cu mâneci prelungite până dincolo de vârfurile degetelor.
Colecţia a mai cuprins rochii victoriene simplificate, ancorate în contemporan.

Dacă mai era nevoie ca ludicul acestei colectii să fie confirmat, cromatica şi imprimeurile nu mai lasă niciun loc de îndoială. Paleta cuprinde, practic, toate variantele de culori tari, în timp ce jocurile grafice acoperă print-urile cadrilate, pe cele florale – micro sau maxi -, dar şi degrade-urile şi broderiile tip emblemă.

Respectând principala inspiraţie a colecţiei, materialele întâlnite cu precădere sunt poplinul şi nylon-ul. Contrastant, paietele acoperă rochii, fuste şi sarafane creând un efect de oglindă.

Dacă v-a plăcut articolul, găsiți lumea incitantă Fashion avec Passion şi pe Twitter şi Instagram.

Fotografii: Au Jour Le Jour