22/10/2012

Astăzi e ziua ta, zi ciudată ca tine

Ce zi e azi? – îți întrebi bărbatul care s-a trezit din somn și, cu barba măciucă, se duce la baie. Culmea, nu ca să se bărbierească.

El răspunde, politicos și suspect de prompt: iubi, e miercuri, e ziua internațională a oftalmologiei libere, e ziua națională a luptei anti-șobolani, e ziua unei mătuși de-a mea pe care n-am mai sunat-o de trei ani, e ziua gunoiului degradabil și mai e și ziua pisicii noastre, Agatha, care s-a născut fix acum trei ani!

Minunat! – îi răspunzi. Și, ca să ne convingem sută la sută că n-ai Alzheimer, ce altă zi mai este, iubirea mea cu barbă ca șmirghelul ecologic?

Nimic. Ochii gogonați. Palma peste ceafa lui nu va face decât să înrăutățească performanța memoriei, plus că va fi folosită împotriva ta, la – nu-i așa – inevitabilul divorț.

E ziua mea de naștere, tâmpitule! – va răsuna un ecou nepoliticos, în casa voastră. El cațără sprâncenele. Eeeeei, na! – nechează uitucul, ca să câștige timp. Apoi, scoate din buzunar o brichetă care costă cât o mașină: uite, iubi, ți-am luat asta, de ziua ta.
Evident, tu nu fumezi, dar ia partea bună, gândește pozitiv, doar de-aia faci yoga cu un ciudat din Nepal: poți să aprinzi aragazul cu dumneaei (că nu pot să zic ”ea”, am oarece respect, e din platină). Seara, soțul va plonja acasă cu un buchețoi de flori.

Motivul pentru care am scris acest material ranchiunos este că astăzi, 22 octombrie, e ziua mea de naștere. Și asta n-ar fi fost nimic, dacă împlineam 29 de ani(șori). Dar împlinesc 45.

Am însă un logodnic degenerat, mutant, ciudat, nebun, care și-a amintit că e ziua mea.