25/02/2016

7 motive pentru care Galaxy S7, Galaxy S7 Edge si Gear 360 sunt la moda

Dacă în ceea ce priveşte moda, mai mult nu înseamnă neapărat mai bine, când vine vorba despre tehnologie – cu atât mai mult despre tehnologie prietenoasă cu platformele social media, pentru care  moda are o  slabiciune– mai mult şi mai bine sunt concepte care merg, împreună, spre un nou nivel de experienţă vizuală.

Janina Nectara, Samsung, Fashion Avec Passion 4

Despre ce vorbesc, mai precis? Despre premierele Samsung de la Mobile World Congress Barcelona si despre avanpremiera organizata la Londra, evenimentul exclusivist la care am avut privilegiul de a participa gratie invitatiei Samsung Romania. Noutăţile aduse de către producătorul tech coreean – noile modele de telefon mobil Galaxy S7 şi Galaxy S7 Edge şi camera foto-video cu arie de 360o, Gear 360 – au atras atenţia lumii imediat. A lumii în ansamblu – de la pasionaţi de gadget-uri şi până la împătimiţi de reţele de socializare şi de la agenţi la bursă, până la personalitatile din fashion. De ce? Pentru că noile device-uri Samsung aduc un salt calitativ în activităţile recreaţionale şi profesionale ale aproape fiecăruia dintre noi.

Janina Nectara, Samsung, Fashion Avec Passion 8

Sunt bucuroasa ca sunt contemporana cu toate aceste decoperiri tehnologice fara precedent. Ma simt   privilegiata si pentru ca am avut oportunitatea sa incerc noua tehnologie Samsung, inca dinainte de a fi lansata, intr-un eveniment top secret, desfasurat in capitala Angliei. Da, m-am simtit precum o (James) Bond Girl… Mai ales experimentand impresionanta realitatea virtuala, redata cu o acuratete fara precedent de Gear VR. O lume aproape tangibila, asa cum nici televizoarele si nici computerele sau ecranele cinematografice nu reusesc sa o redea. Trebuie sa incercati!

Janina Nectara, Samsung, Fashion Avec Passion 7

Cum interesele mele se indreapta mult inspre zona modei, nu pot decat sa ma bucur ca majoritatea elementelor caracteristice, reliefate de Galaxy S7, Galaxy S7 Edge şi Gear 360 prezinta compatibilităţi (si completari) evidente cu industria modei. Nu doar in termeni de design, cu si in ceea ce priveste calitatile functionale.

1) In primul rand, device-urile mobile S7 şi S7 Edge au o formă încă mai elegantă şi mai fină la atingere – marginile rotunjite şi reducerea dimensiunilor protuberanţei camerei foto aduc o plăcere tactilă şi vizuală semnificativ sporite.

2) Modificările celor două modele înseamnă imagini în culori mai intense, în timp ce marginile curbate măresc suprafaţa de display – ambele, calităţi ideale pentru vizualizarea de conţinut fotografic de modă.

3) In plus, ajustările camerei foto permit realizarea de fotografii de o mai bună fidelitate în condiţii de luminozitate scăzută – calitate, practic, esenţială în cazul fotografiilor realizate în cadrul unei prezentări de modă sau al unui shooting de moda. Da, este prima data cand un telefon poate inlocui cu succes un aparat profesional. Vorbesc din experienta proprie. Pentru un jurnalist de moda sau pentru un blogger un astfel de telefon reprezinta solutia ideala. Stiu prea bine cat de incomod este sa te prezinti la o defilare de moda cu un aparat voluminos, care nu intra in geanta (iar acesta este un aspect vital pentru orice iubitoare de moda 🙂 ), mai cantareste si cateva kilograme, ca sa nu mai vorbesc de procesul greoi de descarcare a imaginilor in calculator… Samsung te degreveaza de aceste responsabilitati, dandu-le in grija unui telefon, ce poate fi strecurat cu usurinta si intr-un minuscul clutch. Ce mai?! Camera Samsung 7S si 7S Edge este noua Mecca a fotografiei. Dar si a jocurilor!

Janina Nectara, Samsung, Fashion Avec Passion 6

Janina Nectara, Samsung, Fashion Avec Passion 5

4) Asta ca sa nu mentionez si flexibilitatea extinderii memoriei, care este, de asemenea, un atu în perioadele încărcate cu evenimente, cum ar fi Săptămânile Modei.

5) În aceeaşi perioadă, în care show-urile sunt programate la minut, de dimineaţă până seara, display-ul always on care prezintă ora, agenda zilei, precum şi un stream constant de notificări poate face diferenţa pentru o zi reuşită.

6) Acelaşi este cazul şi pentru durata extinsă a vieţii bateriei, cu atât mai mult cu cât Samsung anunţă inclusiv o reducere a timpului de încărcare de la 0 la 100%!

7) Sa mai mentionez si faptul ca este un telefon rezistent la apa? Va puteti continua conversatia chiar daca ploua afara si nu trebuie sa va mai ingrijorati daca l-ati scapat in acvariu spre exemplu… Device-ul rezista peste 30 de minute sub apa, la o adancime de 1,5m. Impresionant, nu?

s7_water

Iar sinergiile dintre tech şi fashion nu se opresc aici. Camera Gear 360, prezentată de către Samsung cu participarea lui Mark Zuckerberg şi inclusă într-un parteneriat dedicat realităţii virtuale dintre Facebook şi Samsung, promite noi orizonturi în ceea ce priveşte transmisiunile de pe catwalk şi, de ce nu, campaniile de imagine ale caselor de modă.

După cum a subliniat şi Zuckerberg, imaginile cu această arie de vizualizare furnizează o experienţă cu mult mai amplă şi mai intensă decât cele cu care ne-am obişnuit – descriere care pur şi simplu pare menită pentru acoperirea unui eveniment de amploarea unui show de modă, dar şi pentru nivelul de extraordinar al detaliilor unei piese haute couture.

Viitorul tehnologiei este aici şi, se poate prefigura, viitorul tehnologiei în fashion este la numai încă un pas distanţă – cu atât mai mult cu cât, în faţa noilor evoluţii şi revoluţii văzute in Londra si in Barcelona, experţii tech deja se întreabă care va fi prima vedetă a acestor noi maniere de expresie vizuală.

Pentru mai multe detalii despre Mobile World Congress Barcelona, iată un material realizat de către EuroNews.

 

Dacă v-a plăcut articolul, găsiți lumea incitantă Fashion avec Passion şi pe Twitter şi Instagram.

 

Fotografii: Samsung, theverge.com