22/03/2016

5 minute departe de telefon si Giorgio Armani Fragrances doneaza Acqua for Life

În lume, aproximativ 1 000 de copii sub vârsta de 5 ani mor în fiecare zi din cauza lipsei de apă potabilă şi accesului la apă sigură pentru igienă. În acelaşi timp, 1 dolar este suficient pentru a asigura unui copil apa necesară pentru o lună întreagă. De aceea, pentru salvarea de vieţi, este necesară o conexiune între capacitatea fiecăruia dintre noi de a face o donaţie minimă şi transformarea acesteia într-o măsură practică capabilă să dăruiască dreptul la apă şi la viaţă, acolo unde este mai mare nevoie.

Armani, în parteneriat cu UNICEF, a consolidat această conexiune a vieţii pe parcursul ultimilor 7 ani. Cele 2,78 milioane de dolari strânşi prin intermediul proiectului Acqua for Life au fost traduse, via UNICEF Tap Project, în 70 de milioane de zile cu acces la apă sigură.

70 de milioane de zile în care copii nu au mai fost expuşi pericolului de moarte al holerei şi altor boli legate de apa infestată. Şi 70 de milioane de zile în care au putut merge la şcoală, pentru a învăţa mai multe despre igienă şi importanţa apei potabile şi de uz casnic sigure şi pentru a perpetua un viitor mai bun.

Iar dacă cifrele sunt impresionante, realitatea de zi cu zi din regiunile globului unde accesul la apă este problematic, cu atât mai mult. În lumea dezvoltată, consumăm, în medie, 100 de litri de apă pe zi. În aceste zone, 10 litri sunt consideraţi un lux. O femeie din regiunile afectate de această problemă din ţările în curs de dezvoltare investeşte nu mai puţin de 25% din timpul fiecărei zile pentru a aduce apă familiei sale.

Să aflăm, aşadar, mai multe despre valoarea apei. Prin intermediul a 3 scurte materiale video revelatoare, putem înţelege cum este să trăieşti cu de 10 ori mai puţină apă pe zi decât o facem în mod curent, putem arunca o privire în viaţa de zi cu zi a unei familii haitiene şi putem realiza cât de mare poate fi impactul unei gest sau donaţii minime.

Giorgio Armani Fragrances Acqua for Life UNICEF Tap Project

Giorgio Armani Fragrances Acqua for Life UNICEF Tap Project

Giorgio Armani Fragrances Acqua for Life UNICEF Tap Project

Pentru a dona proiectului UNICEF Tap Water prin intermediul Armani Acqua for Life, putem cumpăra una dintre cele 3 variante Acqua di Gio incluse în campanie. Pentru fiecare tip de achiziţie, Armani direcţionează o sumă stabilită către fondul UNICEF:

Acqua di Gio Gift Set – 5 USD – sumă care poate furniza unui copil apă potabilă şi sigură timp de 4 luni

Acqua di Gio 6.7 Oz Limited Edition – 15 USD – sumă care poate oferi unui copil apă potabilă şi sigură timp de 1 an

Brăţară Acqua for Life şi mostră Acqua di Gio – 1 USD – acest 1 dolar, sumă care poate oferi unui copil apă potabilă şi sigură timp de 1 lună, este direcţionat integral către UNICEF.

O contribuţie la fel de semnificativă se poate face şi fără vreo donaţie materială. Vizitând uniceftapproject.org de pe smartphone, putem descărca o aplicaţie care permite transformarea minutelor de ne-utilizare a telefonului într-o donaţie în bani către Tap Project: pentru fiecare 5 minute în care nu ne atingem de telefon, Giorgio Armani Fragrances şi alţi parteneri UNICEF donează echivalentul în bani al unei zile de acces la apă sigură.

Pentru noi poate fi foarte simplu. Iar pentru un copil din Ghana, Bolivia sau Senegal poate fi o chestiune de viaţă şi de moarte.

 

Dacă v-a plăcut articolul, găsiți lumea incitantă Fashion avec Passion şi pe Twitter şi Instagram.

 

Fotografii: Armani