05/06/2015

3 artisti digitali romani pentru Galeria de Arta SUHD powered by Samsung

Mentionam intr-un articol precedent că lansarea tehnologiei de ultimă generaţie, Ultra High Definition, prilejuieşte numai evenimente de exceptie!
Unul dintre acestea presupune o premiera in Romania!
De aceea, sunt incantata si, totodata, onorata să fiu unul dintre curatorii primei galerii digitale din Romania!

Am fost invitata de Samsung Electronics România pentru a propune 3 artişti digitali care vor avea prilejul să expună în – accentuez din nou, fiindca este o veste fantastica ce merita a fi reamintita – prima galerie digitală din România, Galeria de Artă SUHD!!
Pentru că Samsung SUHD înseamnă nu numai un salt tehnologic înainte, ci şi o oportunitate extraordinară pentru artele vizuale. Vom avea, aşadar, ocazia minunată să admirăm performanţele high-tech şi sensibilităţile artistice sub acceasi umbrela, Samsung SUHD!

Este clar ca, astăzi, tehnologia îşi face simţită prezenţa în fiecare aspect al vieţilor noastre, vieti ce ajung sa graviteze in jurul inovaţiilor, care ţin de partea materială, palpabilă, de hard-ul lumii, dar si de dimensiunea ei soft. O evolutie cu forme de expresie până acum nebănuite, pe care ceasurile inteligente, tabletele sau imprimantele 3D actualmente le permit, ba chiar le creează.
Arta se numără printre primii sosiţi la noile graniţe ale posibilului. Input-uri creative upload-ate pe suporturi tehnologice cu ajutorul creioanelor inteligente şi apoi printate via plotter pentru rezultate de necrezut, imagini, gif-uri sau materiale video expuse pe display-uri Ultra High Definition… dacă încă nu le-am văzut pe toate, suntem mai mult decât dornici să o facem.

Suntem sedusi de new media si nu exista cale de intors, pentru că deja facem parte activ din ea. Există, însă, oameni talentaţi care şi-au dus relaţia cu noile tehnologii un pas mai departe. Sunt artişti digitali care au văzut în gadget-uri şi aplicaţii ferestre către noi orizonturi. Instalaţiile acestora dau senzaţia că, pur şi simplu, imaginaţia nu mai are limite.

Multii dintre ei sunt români. Aflaţi în avangarda peisajului artistic contemporan al ţării, concepţiile lor artistice şi mijloacele tehnologice prin care le expun îi plasează în rândul noului val artistic global.

Dar înainte de a ne bucura de această expoziţie atipică, cu un înalt grad de inedit tehnologico-artistic, a trebuit să ma concentrez asupra artiştilor digitali din România. Dupa o cercetare amanuntita, ajutata fiind de specialistii Artmark, am bucuria de a va prezenta cele trei nume mult asteptate.

Anca Stirbacu, Tudor Codreanu si Serebe sunt propunerile Fashion Avec Passion pentru Galeria de Artă SUHD.

Cei trei creatori de artă digitală au fost aleşi pentru modul în care lucrarile lor cultivă frumosul, dar, mai mult decat atat, prin prisma capacitatii de a dezvolta o reala interdisciplinaritate a frumosului.

Anca Stirbacu

Tudor Codreanu

Serebe

Îi vom cunoaşte îndeaproape într-un material viitor si vom începe, astfel, să înţelegem şi să ne putem imagina mai bine maniera în care tehnologia digitală le facilitează transmiterea mesajului artistic, graţie experienţei vizuale intense pe care o permite.

Iată că suntem cu un pas mai aproape de a ilustra concomitent ideile de “tehnologie ca act artistic” si de “arta ca proces tehnologic”, gratie Samsung SUHD!

Va multumesc mult pentru mesajele trimise si pentru propunerile dumneavoastra! Totodata, multumirile se indreapta si catre specialistii Artmark pentru suportul si ghidarea acordate! Desigur, mai multe informatii despre acest proiect puteti afla direct de pe site-ul campaniei, http://galeriasuhd.ro.
Acum ca am stabilit numele, suspansul creste si mai mult, accentuandu-mi nerabdarea de a vedea artistii mei preferati in Galeria SUHD! Numar zilele pana atunci!

1Samsung SUHD

Dacă v-a plăcut articolul, găsiți lumea incitantă Fashion avec Passion şi pe Twitter şi Instagram.

Fotografii: Samsung